Fairplay i BSC

Når Bergen Sprint Camp starter har vi arrangører gjort alt vi kan for å sikre rettferdige konkurranser. Likevel er det opp til hver enkelt løper å følge de regler som finnes i sprintorientering.

Det er flere kartsymboler som er forbudt å passere, selv om det skulle være fysisk mulig og en effektiv måte å spare tid på. 

Her følger en kort presentasjon av symboler som er relevante for BSC:Det er ikke lov å løpe gjennom private hager (1) eller passere hus tegnet med mørk gråfarge (2). Vann med mørk blåfarge og svart konturlinje (3) kan ikke passeres og den mørkeste grønnfargen på kartet er forbudt å passere både i større buskas (4) og i hekker (5).

Murer tegnet med tykk svart strek (6) og gjerder med tykk svart grunnlinje og doble sidestreker (7) får du ikke løpe over/under/gjennom, og det samme gjelder for skrenter og stup tegnet med tykk grunnlinje. Det gjelder både når skrenten er tegnet med og uten sidestrek (8).

Utenom disse kartsymbolene kan løypelegger velge å sperre et område ved å skravere med fiolett farge (9).

Alle de 9 nevnte symbolene blir brukt i årets Bergen Sprint Camp. Vis god sportsånd og sikre rettferdige og morsomme konkurranser ved å unngå ulovlige passasjer.

Alle regler kan leses i den internasjonale sprintnormen.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar