Boström og Fasting med første stikk i BSC 2014

I særdeles krevende løyper, både fysisk og teknisk, var det ikke helt uventet Morten Boström og Mari Fasting som til slutt viste seg sterkest i henholdsvis herrenes,- og damenes seniorklasse. Løypene som ble servert, signert av den særdeles kompetente trioen Jan Kocbach, Vyacheslav Mukhidinov og Niklas Profors, ga løperne utfordring både teknisk og fysisk. En rekke veivalgsmuligheter i kombinasjon med bratte bakker gjorde at løperne ikke fikk noe gratis i Bergens gater. 

I herrenes klasse så det lenge ut til at den tidligere Kristiansand løperen Andreas Høye skulle ta seieren, etter et sterkt løp på et tidlig startnummer. Tiden holdt seg med mot meget sterke løpere, helt til  svenske Johan Runesson løp inn til nøyaktig samme tid. Ikke lenge etter svensken målgang kom finske Boström ,som for øvrig er den regjerende sprintverdensmesteren, inn til tiden 18.17, og med det seier med 3 sekunders margin. Med 3 løpere innenfor 3 sekund er ingenting avgjort i sammendraget. 

Blant kvinnene var det ikke fullt så jevnt. Landslagsløper Mari Fasting vant oppskriftsmessig foran Varegg-løper Kristin Löfgren. Med dagens sterke løp fester Fasting er grep om sammendraget i BSC. Løperne bak må virkelig imponere i  morgendagens konkurranse for å knappe inn på forspranget. Anne Johanne Lind komplementerte pallen.
Veivalgsanalyse i SPAS 

Blant juniorene ble det seier til to til lokale løpere. Vareggløperne Olak Ekrheim i H17-18 og Ingunn Rognsvåg i D17-18. Begge har vist imponerende løpsstyrke under vinterens hardøkter, og vil absolutt bli skumle når BSC trekker inn Vareggs bakgård, Bergen sentrum. Blant de eldre juniorene,D/H19-20,var det Trond Einar Moen Pederslien og Karen Oline Olstad som til slutt var sterkest.


Første økt imorgen er en klassisk sprint i Bergen sentrum før det er den "særbergenske" sprintarten Urb-o står for tur. Dette er sprintorientering der alle skal løpe et antall korte sløyfer. Vanligvis på mellom 500 og 1200 meter. Sløyfene må løpes innenfor en gitt tidsramme, og resultatet på hver enkelt sløyfe vil gi deg et antall poeng hvor løperen med høyest totalsum til slutt vinner. Værvarselet virker lovende, så alt ligger til rette for førsteklasses trenings/konkurransedag på lørdag.

Alle dagens løpere oppfordres på det sterkeste til å legge inn sine veivalg i SPAS før morgendags Urb-o, aller helst ikveld!

Resultater, kart, analyse og bilder finner du under "Resultater og Kart".
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar