Fasting og Olsen raskest og smartest!

Rune Olsen og Mari Fasting tok seieren sammenlagt i Bergen Sprint Camp etter en intens KnockOut sprint midt i Bergen sentrum. Lure veivalgs-strekk, blindposter og nye sperringer i forhold til semifinalen gjorde at løperne virkelig ble utfordret.

Det var spesielt langstrekket fra 7 til 8 som ble avgjørende på dagens superfinaler (se løypen nedenfor). Danske Rune Olsen var den eneste i herrenes Superfinale som så  idealveivalget ned forbi 3. post i kampens hete - med det fikk han en luke på 30-40 meter på resten av feltet som holdt hele veien til mål til tross for at Olsen var litt usikker på slutten. Til slutt var Magne Dæhlie var nærmest, med Martin Hoset på 3. plass.

(artikkelen fortsett under kartutsnittet)

Stemplet på blindposten

- På slutten leste jeg feil i postbeskrivelsen og ble usikker på hvilken post som var riktig, men jeg hadde så stor luke at jeg hadde tid til å stemple på begge postene, fortalte den lykkelige Bækkelags-løperen etter målgang. Seieren ga ham også 3000 kroner - det er ikke hver dag man vinner såpass mye penger i orientering.

Hele feltet ute på tur

Landslagstrener og fjorårsvinner Emil Wingstedt klarte såvidt å karre seg med til Superfinalen i årets utgave av Bergen Sprintcamp, og hadde det ikke vært for at den tekniske gjennomføringen var litt rusten i dag, så kunne vi hatt svensken på topp nok en gang. Wingstedt løp finalen med kamera på hodet - og nedenfor kan du se hvordan hele feltet blir lurt at et "kunstig stengsel" på vei til 6 post. Der hvor det i semifinalen hadde vært en flat gressplen var det nå kommet opp et kunstig stengsel. Hele feltet løp helt bort til stengselet før de oppfattet endringen i landskapet, og måtte snu.

Kom tilbake til Bergen Sprint Camp sin hjemmeside i morgen, så får du se video av hele herreløpet og første halvpart av dameløpet.Så ikke idealveivalget

Også i damenes Superfinale gikk hele feltet samlet i "fellen" i parken bak teateret på strekket mellom 5. og 6. post. Siden alle gjorde feilen samlet til 6. post, var det ikke her finalen ble avgjort. Som hos herrene ble igjen strekket til 8. post ganske avgjørende.

Ingen av damene så idealveivalget - men Mari Fasting, Annica Gustavsson og Marte Narum som til slutt kom på plass 1 til 3 valgte nest beste alternativ, og fikk med det en veldig god luke.

- Jeg har fått med meg utrolig mange gode økter og nyttig erfaring i løpet av helgen her i Bergen, sa vinneren Mari Fasting etter å ha distansert de andre damene i A-finalen.

Kart og GPS-tracking fra dagens løp

Kart, GPS-tracking og bilder er tilgjengelig under "Resultater og Kart". Resultatlisten for de 7 beste i herre- og dameklassen finner du nedenfor.

Les også omtale av KnockOut-sprinten med kommentarer fra løperne på orientering.no.

Resultater Herrer

1. Rune Olsen
2. Magne Dæhlie
3. Martin Hoset
4. Emil Wingstedt
5. Ulf Forseth Indgaard
6. Bjørn Ekeberg
7. Mårten Boström (vinner B-finale)

Resultater Damer

1. Mari Fasting
2. Annica Gustavsson
3. Marte Narum
4. Kine Hallan Steiwer
5. Anne Lind
6. Heidi Østlid Bagstevold
7. Silje Ekroll Jahren (vinner B-finale)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar