Tips fra en mester

2 dager til start, og vi har testet ut forholdene i løypene. Vi anbefaler alle å bruke o-sko med pigger i fredagens nattsprint. Til lørdag og søndag er det bare å finne frem de raskeste joggeskoene du har. Det er kun noen veldig små partier med is/snø, og hvis værmeldingene holder det de lover nå blir det ikke glatt i det hele tatt til helgen.

BSC-redaksjonene har fått et kort intervju med landslagstrener Emil Wingstedt. Wingstedt har ikke bare gull fra VM, EM, nordisk, svensk og norsk mesterskap i sprint, han vant også Bergen Sprint Camp i fjor.


Hei Emil. I år kommer du til Bergen som ny sprinttrener for landslaget. Hva håper du at dine løpere skal lære av helgen i Bergen?
Dette blir første sprintsamling for min del. Jeg håper jeg får kartlagt status for de løperne som er med og hvilke behov de har. Dessuten får vi jobbet mye praktisk med sprintteknikk i noen av Norges beste sprintområden.

Hvordan skal den enkelte løperen bruke Bergen Sprint Camp for å bli bedre i sprint?

Vi skal gå gjennom optimal kartlesing i forbindelse med workshopen på lørdag og ellers snakke om sprintteknikk under og etter øktene.

Bergen Sprint Camp bruker en spesiell finalemåte, med forskjellige heat. Hva er ditt tips til den som vil lykkes i den avgjørende duellen?
Det er alltid lurt å ligge langt fremme i et felt å styre løpet. Mot slutten må man ha en del triks for å avgjøre hvis det skulle være tett kamp. Hvilke må man vurdere selv utifra egne styrker og svagheter.

Bergen har et annerledes og spesielt bymiljø, med mange trapper og smug. Hvordan skal man legge opp taktikken når kartlesingen blir så intensiv?
Som ellers i orientering gjelder det å ligge på forskudd. Det kan ofte lønne seg å lese litt ekstra kart i begynnelsen av en løype for å kunne være rask inn og ut av poster. Det går mye tid på nøling hvis man ikke har lest langt nok fremover.

I fjor vant du herreklassen i Bergen Sprint Camp. Får vi se deg kjempe i A-finalen også i år?
Det håper jeg ikke. I år er det med noen av de beste sprintløperne vi har og de bør slå meg greit som formen å treningsgrunnlaget mitt er. Dessuten blir det nok en del ekstratrening for min del med oppfølging av løperne.

Takk Emil, lykke til i helgen!

Her er landslagsløperne som kommer til Bergen sammen med Emil Wingstedt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar