Spennende workshop om optimal kartlesning

Mange engasjerte løpere og mye diskusjon på workshop om optimal kartlesning i sprint.

Deltakerne fikk en utfordrende oppgave: Marker det du mener er de optimale stedene å lese kart i løypen fra dagens Bysprint. Landslaget diskuterte sine funn fra gruppearbeid tidligere på dagen i plenum på kvelden - for mange av de fremmøtte var det overraskende lite kartlesning det var snakk om.

- Det er litt mindre kartlesning enn det jeg må ha for å klare meg, utbrøt en jente fra arrangørklubben Varegg da hun fikk se vurderingene til "proffene". Landslagstrener Emil Wingstedt var da også rask med å påpeke at dette er for løpere på veldig høyt nivå - for yngre løpere gjelder det å gå stegene og først lære seg å orientere skikkelig før man begynner å kutte ned på kartlesningen.

Akselerometer
Resultatet av gruppearbeidet finner du her for den ene gruppen og her / her for den andre gruppen. Prikken over i'en var sammenligning mellom den "optimale kartlesningen" og den faktiske kartlesningen logget ved hjelp av et akselerometer (se illustrasjonen over).

Tidligere verdensmester og europamester i sprint - Emil Wingstedt - fikk rikelig mulighet til å dele sine kunnskaper med de rundt 100 fremmøtte workshop-deltagerne. Her var det mange gode momenter å snappe opp for tilhørerne.
Og skal du nå lese kartet før hushjørnet eller etter hushjørnet .....?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar