Rakner & Wingstedt segrade i Bergen Sprint Camp

Topp 3 i herreklassen.

Idag avgjordes finalen i Bergen Sprint Camp 2011. Slutsegrare blev Johanne Rakner, IL Varegg, & Emil Wingstedt, Halden SK.

Banläggaren Jørn Woldsdal hade lagt en mycket krävande sprint med utfordringer på rekke og rad. I tillägg var det extra stress med fellesstart i olika heat. Det var 5 löpare i varje heat, och ingen av de 5 hade samma gaffling hela vägen. Detta gjorde att det blev helt avgörande med självständig orientering. Banorna gick i Nygårdsparken och universitetsområdet, där det finns många fällor att gå i.

Klart för damefinale.

Lördagens föredragshållare Emil Wingstedt, Halden SK hade skaffat sig en startplats i första heatet. Där ställdes han mot 4 raska Bergenslöpare, men visade inga tecken på svaghet. Wingstedt vann klart före Magne Knudsen från Gneist och fredagsvinnaren Anders Daltveit från Fana.

I damklassen var det flera Varegglöpare som kämpade om årets totalseger. Linn Kristine Gjesdal var den som vann för 1 år sedan, då med Johanne Rakner på 2. plats. I år var det Johannes tur att ta sig helt till toppen. Johanne visade styrka på slutet och klarade av gafflingsposterna bra. Det räckte till seger med 32 s före Linn Kristine.
På 3. plats i damklassen kunde Kristine Fjellanger löpa in. Kristine låg länge först av de 3, men efter några misstag på slutet fick hon nöja sig med bronsen.

Johanne Rakner (t.h) var strålande förnöjd med segern. Kristine Fjellanger blev nr. 3.

Resultat, kart och sammenlagtliste finner du under "Resultater og Kart" till höger.

Vi som har arrangerat Bergen Sprint Camp tackar för i år och hoppas att alla har haft en fin och inspirerande helg. Välkommen tillbaka 2012!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar